Website optimalisatie

Hoe vind ik klanten op het WWW

Hoe vindbaar is een website

Website optimalisatie

Om de interesse van je klanten op te wekken en je verkoop op een hoger niveau te brengen, moeten gebruikers je site snel en gemakkelijk kunnen vinden. Als je site niet snel en eenvoudig kan gevonden worden, maakt het niet uit hoeveel tijd en moeite je hebt besteed aan het verbeteren van de paginaprestaties en het maken van geweldige inhoud. De moeite is voor niks als je klanten lang moeten wachten.

 

Website optimalisatie omvat alles waarmee je site wordt opgemerkt door zoekmachines. Dit begint met inhoud die een beroep doet op geautomatiseerde ‘spinnen’ van zoekmachines – stukjes code die het web doorzoeken op relevante, op trefwoorden gebaseerde inhoud.

Een geweldige website is één, maar hoe vind je klanten en hoe vinden klanten je bedrijf. Hiervoor dient je website geoptimaliseerd te worden voor de zoekmachines als Google, Bing etc…

 

De manier waarop de website is geschreven en de structuur van de site maakt het mogelijk voor de zoekmachines je site te indexeren en te begrijpen waar deze over gaat. Op het moment dat iemand een zoekwoord ingeeft, gerelateerd aan je product of dienst geeft een zoekmachine je website weer.

Wij zorgen ervoor dat je website hoger in de zoekmachines komt.

laptop-zwart-wit WI design

Inhoud is bepalend

De inhoud van je teksten is zeer bepalend voor hoe hoog je website in de ranking van de zoekmachines komt. Je bekomt dit door:

  • Een tekst te schrijven waarbij er een bepaalde opbouw van je onderwerpen is. Deze moet logisch en begrijpelijk zijn. Uiteraard in eerste instantie voor je potentiele klanten, maar ook voor de zoekmachines. Door gebruikte woorden een code toe te kennen kunnen zoekmachines beter de essentie van uw inhoud herkennen.
  • Plaatsen van media.
  • Ook foto’s, video’s en presentaties e.d. dienen te worden geoptimaliseerd. Het juiste formaat, scherpte en de (niet) zichtbare titel en beschrijving helpen de zoekmachines te begrijpen waarover uw website gaat.
  • Gebruik van interne- en externe linken. Door gebruik van interne linken, die verwijzen naar andere pagina’s van de website of binnen dezelfde pagina laat je zoekmachines toe je site beter te begrijpen. Externe linken, die verwijzen naar andere websites verbeteren je ranking.

 

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij  Website optimalisatie. Het is een delicate evenwichtsoefening om dat zo passend mogelijk te maken.

Het belang van snelheid.

Pagina’s die langer dan 5 seconden nodig hebben om te laden, kunnen tot 50% van de gebruikers verliezen. Snelle websites behalen meer resultaat, bereiken meer potentiele klanten en leiden tot meer omzet dan langzamer ladende websites. Snelle websites zorgen ervoor dat potentiele klanten meer bereid zijn om diverse pagina’s te bekijken.

Hoe langer het duurt voordat uw potentiële klant uw website te zien krijgt, hoe sneller hij afhaakt. De snelheid van het laden is dus van het grootste belang.

 

Alles wat nodig is aan techniek om een website te maken en te doen draaien is in principe een vertragende factor. Het is de kunst om al deze vertragende aspecten met Website optimalisatie tot het minimum te beperken.

Met name Google heeft hierom besloten dat de laadsnelheid onderdeel uitmaakt van de ranking. Dit uiteraard naast de inhoud van uw website. Wij werken er continu aan om je website op snelheid te optimaliseren.

Uiteindelijk is een mooie website één, gevonden worden door je potentiele klanten is net zo belangrijk.

Website optimalisatie snelheid speed insite

Analyses en resultaten.

Bij zoekmachines en website optimalisatie telt nog meer ‘meten is weten’..

Door het regelmatig analyseren van de aangebrachte verbeteringen kunnen we stappen zetten in verregaande optimalisatie. Het is een continu proces om een zo hoog mogelijke ranking te realiseren in de zoekmachines.

 

Er zijn diverse methodes waarop we resultaten kunnen meten. Zowel op de website zelf als op Google, als Google Analytics of Google Search Console. Op basis van het analyseren van de resultaten kunnen wij verbeteringen doorvoeren.

 

Dagelijks komen er miljoenen websites erbij. Ze willen allemaal zo hoog mogelijk in zoekmachines terecht komen. Gelukkig niet allemaal in dezelfde branche. 

Verbeteringen in de ranking gaan helaas maar traag. Het kan maanden duren voor je bij bepaalde zoektermen hoog in zoekmachines geplaatst worden. Helaas, maar waar. Zoekmachine optimalisatie is dan ook de weg van lange adem.

Maar het resultaat kan uiteindelijk wel zeer bevredigend zijn. Een doorgedreven inzet is dan ook  noodzakelijk.

Website optimalisatie