Website beveiliging

Bescherm je website

Maak uw

website veilig

Wist je dat 90 % van de kwetsbaarheid van een website worden veroorzaakt door eenvoudige fouten. 

 

De toegepaste software die noodzakelijk is om je website weer te geven. Dit zijn de zogenaamde thema’s en plugins die zich ‘aan de achterkant’, aan het administratie/bewerkingsgedeelte van de website bevinden. Het is dus erg belangrijk deze up to date te houden.

Het gebruik van logische, voorspelbare login- en wachtwoorden zijn vaak de oorzaak waarom spammers succesvol hun doel kunnen bereiken. 

Website beveiliging vereist waakzaamheid in alle aspecten in het ontwerp en het gebruik van websites. 

 

Uw website is zo goed beveiligd als de zwakste schakel.

Met deze mindset gaan we aan de slag.

Elke website heeft te maken met hackers, bots en personen die eerst informatie verzamelen als de naam van de website, facebook en je eigen naam en daarmee proberen in te breken. Helaas zien we in het nieuws hier regelmatig berichten over.

Hackers hebben verschillende redenen om uw website te hacken; Creditcard gegevens achterhalen, chantage, verkopen van uw gegevens, het spammen van uw klanten en meer….

100% bescherming bieden tegen hackpogingen is een illusie, maar wel kunnen wij er alles aan doen om dit te voorkomen.

 

De basis is het gebruik maken van het logisch verstand:

  • Gebruik sterke unieke wachtwoorden.
  • Het gebruik maken van beveiliging voor contact– en reactie-formulieren. Zo voorkom je spam op je website.
  • Zorg ervoor dat je eigen computer vrij is van virussen en malware.
  • Het Up to date houden van de plugins van de website.
  • Regelmatig back-ups maken van de website, en deze weg te zetten op een veilige plaats.
  • Nooit gebruik maken van illegale software.

 

Je keuze van provider is hierin dan ook  belang en ook zeker inzake als snelheid van groot belang. Elke provider heeft een control-panel waar beveiligingselementen kunnen worden ingesteld.

Inlog en-

wachtwoorden

Geef hackers geen ruimte.

 

Standaard inloggegevens en wachtwoorden is alsof je hackers wilt uitnodigen om je gegevens op te komen halen. Dit is funest voor uw website beveiliging.

Gebruik daarom geen standaard gebruikersnaam om in te loggen. U kunt eenvoudig veel brute-force en andere aanvallen blokkeren door een andere beheerders-gebruikersnaam te gebruiken.

 

Wij stellen de beveiliging zo in dat inlog-gebruikersnamen als “admin”, “beheer”, “123456” e.d. op een blokkadelijst komen te staan. Dat wil zeggen een spammer die probeert in te loggen met zo’n standaard login direct wordt geblokkeerd. Daarmee krijgen bots weinig ruimte.

Ook stellen we de beveiliging zo in dat na 5 inlogpogingen het IP adres erachter geblokkeerd wordt. Zo maken spambots en “echte” personen weinig kans om succesvol te zijn.

 

Onnodig te zeggen dat dergelijke standaard wachtwoorden gemakkelijk kunnen worden geraden en dat ze bovenaan de lijst staan. Een goede tip is om een zin of automatisch gegenereerd wachtwoord te gebruiken. Kunt u het niet onthouden, sla het dan op een veilige plaats op of in een digitale kluis.

Hackers zoeken de zwakste schakels op, zorg ervoor dat jij dat niet bent….

SSL-

certificaat

Beveiligde website

 

Onze websites hebben allemaal een ssl-certificaat, dat betekent dat je website versleuteld is, te zien aan het slotje wat voor de website naam in de browser verschijnt. Het verschil is ook te zien of een website begint met htpp:// of https:// , de s staat voor security.

Het gebruik van een ssl-certificaat is noodzakelijk en zelfs verplicht voor websites (EU wetgeving) als je persoonlijke gegevens verwerkt, denk hierbij aan contactformulieren en webshops waarbij mensen hun gegevens moeten invullen. Deze wil je optimaal beveiligen.

Daarnaast wordt een website met het ssl-certificaat hoger in de ranking gewaardeerd wat deel uit maakt van uw website optimalisatie.

Website beveiliging

Conclusie:

 

Het is belangrijk om te beseffen dat website beveiliging een continu proces is. Hackers zijn creatievelingen en daarom evolueren bedreigingen voortdurend. Het is een kat en muis spel waarbij de makers van beveiligingssoftware er alles aan doen om spammers een streepje voor te blijven. Door hiermee geconcentreerd om te gaan en de ontwikkelingen te volgen probeert M.I. design u een zo’n optimaal mogelijk beveiligde website aan te bieden.