Social media marketing

In gesprek met potentiele klanten.

Welke platformen?

Social marketing kent vele gezichten.

 

Bij social media marketing maken we gebruik van diverse kanalen om contact te leggen en het adverteren op social media.

Er zijn veel platformen: : Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, Tiktok , Snapchat etc.. Allemaal hebben ze hun eigen identiteit en toepassing.

Voor de meesten zullen Facebook, Instagram en Twitter de belangrijkste zijn, maar er zijn ook mogelijkheden om je bedrijf, winkel of organisatie in de kijker te zetten via andere kanalen. Van welke van deze platformen jij gebruik wil maken is geheel aan jou en de doelgroep(en) die je wenst te bereiken. (zakelijk, particulieren, jongeren)

Social media marketing

Hoe integreer je social media marketing in je bedrijf?

 

Zorg dat je herkenbaar bent, hanteer dezelfde stijl, maak gebruik van je logo, kortom zorg ervoor eenheid uit te stralen.

Het begint bij het plaatsen van social media like buttons en share buttons op jouw website te zetten.

Op je social media kanalen verwijs je naar je website. Dat is de eerste cross-over.

Het is belangrijk een verschil te maken in het plaatsen van berichten en het maken van advertenties. Mensen zitten op facebook e.d. om geïnformeerd te worden. Naar eigen zeggen van Facebook ‘moeten mensen een aangename ervaring hebben’.

 

Het is dan ook gebruikelijk dat je berichten plaatst die jouw (potentiele) klanten informeren over de ontwikkelingen, het plaatsen van leuke foto’s en video’s, kortom echt een social talk.

Een evenementen-kalender kan een erg handig hulpmiddel zijn.

Elke start is moeilijk, zeker om op professionele wijze op social media bezig te zijn, maar daar kunnen wij je in adviseren en helpen. Wij hebben de ervaring hoe je zowel sociaal als op reclame campagne niveau geïnteresseerde potentiele klanten kan bereiken.

Verkoop via social media

Social media biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren gericht te adverteren. In tegenstelling tot het traditioneel adverteren, die iedereen te zien krijgt, heb je de mogelijkheid om met verschillende advertenties, verschillende doelgroepen aan te spreken. Dit gebeurd veelal op basis van interesses.

 

Er zijn ook verschillende manieren om te adverteren, het direct aanbieden van een product of dienst, het verwijzen naar je website of webwinkel of via een speciale advertentie die er op gericht is om zoveel mogelijk potentiële klanten aan je te binden. Dit wordt ook leads-verzamelen genoemd. De laatste optie is zeer succesvol gebleken voor omzet op korte- middellange- en lange termijn binnen te halen. Door het verzamelen van de gegevens van potentiele klanten kan je deze blijven benaderen.

Lokale markt strategie

Besteed je geld goed.

Wat heb je aan een zo’n groot mogelijk bereik op het world wide web? Je bent bijvoorbeeld een lokale ondernemer met producten en diensten die je lokaal aanbiedt. 

Voor het midden en kleinbedrijf hebben we een eigen strategie. W.I. design is hier een echte specialist in. Om te beginnen zorgen wij ervoor dat als men jou opzoekt u in Google een uitgebreide vermelding krijgt. Hoe snel dat kan, is afhankelijk van de branche en hoe uniek de niche is.  

 

Bij het adverteren zowel op Google als Facebook is het zeer goed mogelijk potentiele klanten uit de regio te bereiken. Door interesse vakgebieden, functies en meer te bepalen en tot hoever de regio strekt kan je geld besparen. Je betaalt bij Facebook per weergave, waarom zouden mensen je advertentie in andere werelddelen moeten zien, dat is geld weggooien. Local marketing spaart je veel geld uit. Wij leggen het jou uitgebreid uit.

Er is meer

Als we het over social media marketing hebben gaat het vaak over het maken van berichten en advertenties op de bekende platforms met tot doel je naamsbekendheid en omzet te vergroten. Maar het gaat verder zo kan je ook adverteren via WhatsApp en Messenger. 

 

En heb je het alle harde werk gedaan, dan is het belangrijk om in contact te blijven met je potentiele klanten. Nieuwsbrieven, waarbij we geïnteresseerde klanten opnieuw benaderen spelen hier een belangrijke rol in om je contacten warm te houden en regelmatig met ze in gesprek te blijven. Waarom zou je weer opnieuw geld uitgeven aan een nieuwe campagne als je ze al blijvend kan benaderen. Onze strategie is om alle elementen toe te passen om je doelstellingen te kunnen halen.