...
Ron van den Burg

Ron van den Burg

CEO

BLOG

Lokaal ondernemen, hoe kan ik groeien?

Lokaal ondernemen, hoe kan ik groeien?

Welk succes heb je met jouw social media aanpak?

Je hebt een facebookpagina en denkt ‘mooi’, nu kan ik nieuwe klanten winnen’.

Al mijn concullega’s doen het tenslotte ook.

Je vraagt vrienden je bedrijfspagina te liken en je begint berichtjes te sturen en topics te plaatsen.

 

Je vraagt je reeds bestellende klanten of ze je pagina willen liken en een aantal zullen dat dan ook doen. Ze zijn tenslotte tevreden over jouw service en kwaliteit. Een enkele keer krijg je een like-je van een onbekend iemand.

Maar na een paar weken, maanden begin je bij jezelf af te vragen

wat zijn de resultaten?

Is er meer omzet?

Heb ik nieuwe contacten?

Win ik er nieuwe klanten mee?

Is mijn omzet gegroeid door social media?

Wat is het resultaat van al mijn inspanningen?

Is mijn aanpak echt succesvol of kan het beter?

Hele herkenbare vragen voor een kritisch ondernemer zoals jij.

En als je eerlijk bent valt dat vaak vies tegen en je begint te twijfelen over het nut van je aanwezigheid op social media. Je denkt al snel ‘ach laat maar’ en je gaat verder met waar je kennis van hebt; je winkel, je bedrijf, je product of dienst. Het kost je immers heel veel tijd.

Toch jammer, want er liggen echt veel kansen en mogelijkheden op social media, je moet alleen weten hoe je het moet aanpakken én je moet het beter doen dan je concullega’s.

 
Waar draait het allemaal om:  Geo targeting.
 
 Je kan misschien wel raden wat het betekent, maar nu nog toepassen.

Geo targeting is het targeten (mensen benaderen)op basis van geografische gegevens zoals woonplaats of werk.

Bij de juiste aanpak kom je al na een paar weken hoog in de ranking bij Google.

Stel je verkoopt fietsen en iemand uit dezelfde omgeving zoekt op ‘fietsen’ of ‘fietsenwinkel’ dan kom je al snel op de eerste pagina. Maar niet alleen jij, ook jouw concullega’s. Het is de kunst dat jij er meer uitspringt. En ja, dat kan. Je kan er voor zorgen dat juist jij een uitgebreide vermelding op Google krijgt zonder daar extra voor te moeten betalen.

Wanneer mensen op facebook, twitter, instagram en andere platformen op bepaalde termen zoeken als fietsen >mijn dorp of stad< kan je ervoor zorgen dat je meer vindbaar bent in je omgeving.

Een juiste aanpak kan ervoor zorgen dat je goed zichtbaar wordt bij de zoekmachines.

 

Geo targeting werkt ook uitstekend bij het adverteren op social media.

Je kan precies je locatie aangeven waar jij jouw advertenties wil laten tonen. Is dat 5 km rond jouw winkel of in de hele provincie of land. Daarnaast kan je ook ervoor zorgen dat alleen die mensen je advertentie te zien krijgen die ook daadwerkelijk tot jouw doelgroep behoren, waarvan je weet dat ze interesse hebben voor jouw product of dienst.

Om in hetzelfde voorbeeld te blijven:

  • Je verkoopt kinderfietsen in jouw plaats. Dan zorg je ervoor dat enkel mensen bereikt worden die bijvoorbeeld 10 km rond jouw winkel zitten. Je kan aan de doelgroep ook mensen toevoegen die kinderen of kleinkinderen hebben.  
  • Je verkoopt racefietsen in het hogere segment, je klantenkring komt uit de hele provincie. Je adverteert met als regio “de provincie” en “mannen tussen de 20 en 40 jaar”. Je kan hier interesses aan toe voegen als sport of soms ook evenementen. Denk aan de Tour de France. Op deze manier bereik je mensen die het meest geïnteresseerd zijn in een nieuwe racefiets.

Dit zijn 2 voorbeelden van Geo targeting, er is nog veel meer mogelijk.

Bij facebook betaal je voor bereik, het aantal vertoningen. Bij Google betaal je per click. Dit lijkt een detail, maar budgettair kan het een groot verschil zijn.  Zeker bij facebook is het van belang om je locatie en doelgroepen nauwkeurig te selecteren.

 

Adverteren op deze wijze kan je de advertentiekosten beheersbaar houden en gooi je geen geld weg aan vertoningen die sowieso niets opleveren. Zo bespaar je op jouw advertentiebudget en verhoog je het rendement op adverteren.

We gaan we nog een stapje verder.

Als je met je advertenties potentiele klanten hebt bereikt is het zeer belangrijk daarmee in contact te blijven. De meeste mensen beslissen tenslotte niet direct tot een aankoop. In contact blijven met je potentiele klant is daarom essentieel.

Daar gaan we de volgende keer uitgebreid op in. Ondertussen kan je op onze website bij nieuwsbrieven al lezen hoe het werkt.

Heb je vragen of interesse, neem gerust contact met ons op. Vul onderstaand formulier in of ga naar onze contactpagina.

 

Wij wensen je veel succes met het (online) zaken doen.

 

Vriendelijke groet,

Ron.

 

PS, schrijf je in op onze nieuwsbrief , dan hoef je niets te missen

Deel dit artikel
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Meer informatie:

Meer artikelen:

Laad jouw website snel

Laad jouw website snel?

Als elke seconde telt. Optimalisatie van je websitesnelheid zou een belangrijk onderdeel van je online strategie moeten zijn. Waarom? Omdat websitesnelheid jouw online zaken doen

lees verder »
WI-logo simpel

Volg ons op:

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.